Viestit - Keskustelualue - opettajan ohje

Keskustelualue (Opettajat, Opiskelijat) tai uutiset (Opettajat)


Moodle Docs ohje: Keskustelualue


Viestinnässä kurssialueen opiskelijoiden kesken on kuitenkin hyvä kurssin eli aiheiden puitteissa käyttää Keskustelualuetta tai Uutisia (uutiset vain opettajan lähetettävissä eikä opiskelija voi vastata niihin). Tällöin viestit tallentuvat helpommin löydettävään paikkaan ja on koko kurssialueen osallistujien tai valitun ryhmän näkyvillä eri keskustelualuetyyppien määritysten puitteissa.


Keskustelualuetyypit:

* Keskustelualue yleiseen käyttöön (oletus): 

Avoin keskustelualue, jossa opiskelijat voivat aloittaa uuden keskustelunaiheen milloin tahansa (määrää ei ole rajoitettu). Tämä keskustelualuetyyppi on useimpiin tarkoituksiin hyvin soveltuva vaihtoehto.


* Yksi keskustelu:

 Alueella käsitellään yhtä aihetta, joka on kokonaisuudessaan luettavissa yhdellä sivulla. Tämä on käyttökelpoinen keskustelualuetyyppi lyhyissä, tarkasti rajatuissa keskusteluissa. Sopii hyvin myös tiedostojen avoimeen palautukseen (kaikki näkevät kaikkien palautukset yhdellä sivulla). Huom. yksi keskustelu -tyyppistä aluetta ei voi käyttää samaan aikaan erillisten ryhmien kanssa! Jos käytät erillisiä ryhmiä, valitse joku toinen keskustelualuetyyppi!


* Jokainen avaa uuden keskustelun:

 Jokainen opiskelija voi aloittaa vain yhden uuden keskustelunaiheen (kaikki voivat kuitenkin vastata jokaiseen aiheeseen). Tämä keskutelualuetyyppi on käytännöllinen, jos haluat, että jokainen opiskelija aloittaa uuden keskustelun esimerkiksi siitä, millaisia ajatuksia luennon aihe on heissä herättänyt, ja kaikki muut vastaavat siihen.


* Kysymys- ja vastausalue: 

 Tämä soveltuu tapauksiin, jossa opettaja esittää kysymyksen ja jokainen vastaa siihen. Opiskelija ei näe muiden vastauksia ennen kuin on itse vastannut kysymykseen. Vastauksen näkymisessä muille on aina 30 minuutin viive. Asetukset eivät vaikuta tähän mitenkään (ei poikkeuksia). Viiveen takia ei voi käyttää samanaikaiseen keskusteluun.

 Opettajan on aloitettava tämän keskustelualueen keskustelut.


* Normaali keskustelualue näytetään blogimaisessa muodossa: 

 kuten keskustelualue yleiseen käyttöön, mutta kaikki viestit esitetään yhdellä sivulla ja vastauspainike on muotoa "keskustele tästä aiheesta".

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.