Hallintatyökalujen käyttö


 

1 Muokkaustila

Muutokset kurssirakenteeseen, mm. aktiiviteettien muokkaus, lisäys ja poisto, tehdään muokkaustilassa. Kun asetat muokkaustilan päälle, tulee jokaisen aktiviteetin oikealle puolelle ao. Muokkaa -nappi, sekä aihealueen loppuun tulee näkyviin ”Lisää aktiviteetti tai aineisto” -toiminto.

 


Aktiviteetin sisällöt muokataan Muokkaa -valikon Muokkaa asetuksia -toiminnon kautta:

 2 Muokkaa asetuksia

Kurssin asetuksia pääset muokkaamaan painamalla hallintatyökalupalkin Muokkaa asetuksia -nappia. Huom. hallintatyökalupalkissa tarkastelun kohteena on koko kurssialue, joten tässä yhteydessä muokataan koko kurssin asetuksia eikä aktiviteetin asetuksia, toisin kuin 1. kohdan samannimisessä toiminnossa.

Muokkaa kurssin asetuksia -sivu tarjoaa kattavat valinnat kurssin mm. ulkomuodon, näkyvyyden, tiedostojen koon, suoritusten ja ryhmien hallintaan.

3 Piilota kurssi

Kurssi voi olla joko näkyvä tai piilossa opiskelijoilta. Kun kurssi on näkyvä, se löytyy mm. haku-toiminnon avulla. Suunnitteluvaiheessa kurssi kannattaa piilottaa, ja asettaa näkyväksi vasta, kun kaikki kurssialueen sisällöt on lisätty ja niiden toimivuus testattu.

4 Kurssiavain

Itserekisteröityminen kurssille voidaan sallia opiskelijoille kurssiavaimen avulla. Toiminto on kuvattu tarkemmin tällä sivulla: Itserekisteröitymisen avaaminen.

5 Osallistujat

Osallistujat-toiminnon avulla pääset lisäämään henkilöitä kurssille ja muokkaamaan niiden oikeuksia. Käyttäjähallintaan voit tutustua tällä sivulla: Moodlen käyttäjähallinta.

6 Kurssien arvioinnit

Tämän toiminnon avulla pääset määrittelemään ja muokkaamaan kurssialueen tehtävien ja tenttien arviointeihin liittyvät asetukset. Tarkemmat ohjeet löytyvät sivulta Arvionnit.

7 Vaihda rooliin Opiskelija

Kurssia suunnitellessa on hyödyllistä nähdä, miltä kurssialue näyttää opiskelijoille. Opettajan ja opiskelijan näkymä voi olla hyvinkin erilainen, joten kurssialuetta ja sen tehtävien ja tenttien toimivuutta on hyvä testata opiskelijan näkökulmasta ennen kurssin julkaisemista opiskelijoille tämän toiminnon avulla. Muistathan palata omaan rooliisi testausvaiheen jälkeen.

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.