Tehtävät ja tehtävien palauttaminen

Link to: Assingments and assigment submissions


Tunnistat  kuvakkeesta kurssillasi olevat tehtävät. Tehtävän vastaukseksi voidaan pyytää tiedosto (yksi tai useampi) tai sitten tehtävän palautus kirjoitetaan/kopioidaan suoraan Moodleen. Tehtävän voi joskus lähettää kommentoitavaksi jo aikaisemmin, ennen varsinaista palautusta. Seuraa tehtävänantojen ohjeita!


Tiedostona palautettava tehtävä

Jos tehtävä pyydetään palauttamaan tiedostona, niin seuraa opettajan antamia ohjeita palautettavan tiedoston muodosta (esim. "Tehtävä palautetaan Word-dokumenttina eli .docx tiedostona" tai "Tehtävä palautetaan PDF-tiedostona"). 


Tallenna tehtävätiedostot koneellesi ja nimeä ne opettajan mahdollisesti antaman ohjeen mukaisesti. Tiedoston nimessä tulee vältää pakollisen tiedostopäätteen sisältämän pisteen (esim. .docx) lisäksi ylimääräisiä pisteitä.


Tiedoston palauttaminen vaiheittain


Ensimmäiseksi klikkaa Lisää palautus -painiketta,


sitten JOKO raahaa tiedosto oman koneesi tiedostojenhallinnasta sille varatulle alueelle  TAI klikkaa  painiketta,


JOS KLIKKASIT Lisää..., niin sitten aukeavasta Tiedostonvalitsimesta valitse vasemmasta reunasta Lataa tiedosto, hae tiedosto omalta koneeltasi klikkaamalla Valitse tiedosto-painiketta. Kun olet valinnut tiedoston omalta koneeltasi, klikkaa  Lataa tämä tiedosto -painiketta,

muista lopuksi napsauttaa Tallenna muutokset -painikettajotta lisäämäsi tiedosto myös tallentuu palautetuksi.
Onnistuneen tiedoston palautuksen jälkeen päädyt takaisin tehtävän etusivulle, jossa näkyy myös palauttamasi tiedosto.

Myöhemmin jos/kun opettaja on arvioinut palauttamasi työn, niin saamasi arviointi tulee näkyville tämän sivun loppuun. Arvioinnin tila on myös silloin muuttunut Arvioitu-tilaan. 


Ongelmat tiedoston palauttamisessa

Liian iso tiedosto

Et pysty palauttamaan tiedostokooltaan isompaa tiedostoa kuin minkä opettaja on asettanut ko. tehtävän asetuksiin. Kun olet palauttamassa tehtävää ja klikkaat tehtävän etusivulla Lähetä tiedosto (tai Muokkaa näitä tiedostoja) -painiketta, niin seuraavalla sivulla näkyy Uusien tiedostojen maksimikoko, jossa on kerrottu kuinka iso voi yksittäinen palauttamasi tiedosto olla.Auttoiko tämä vastaus? Kyllä Ei

Sorry we couldn't be helpful. Help us improve this article with your feedback.