Hanteringsverktyg

Du kan hitta hanteringsverktygen vid högra sidan av kursen.Aktivera redigering


Kursändringar för att skapa/redigera aktiviteter, lägga till eller ta bort material görs genom att aktivera redigeringsalternativet. När du aktiverar redigeringsalternativet kommer varje aktivitet att ha en redigeringsknapp och en redigera sektion knapp. Längst ner i varje aktivitetsfält hittar du knappen "+Lägg till en aktivitet eller resurs".


För att bytä innehåll, tryck på redigera knappen och en redigeringsmeny vill visas.


Redigera kursinställningar


Du kan redigera kursinställningarna genom att trycka på knappen Redigera kursinställningar i verktygsfältet för hanteringsverktyg. Notera. det här alternativet låter dig redigera inställningarna för hela kursen. Om du vill redigera inställningarna för en aktivitet bör du trycka på knappen Redigera bredvid den aktivitet du vill redigera.


Sidan för att redigera kursinställningar innehåller omfattande alternativ inklusive; kursbeskrivning, val av utseende, synlighet, filstorlek, grupper.


Dölj kurs


Kursen kan vara synlig eller dold för studenter. När kursen är synlig kan den hittas till exempel med sökfunktionen. Det är tillrådligt att dölja kursen i designfasen och göra den synlig först efter att allt innehåll i kursområdet har lagts till och testats.


Självregistrering


Självregistrering för en kurs kan tillåtas för studenter med kursnyckel.


Deltagare


Med deltagare funktionen kan du lägga till personer till kursen och ändra deras behörighet.


Kursbetyg


Med den här funktionen kan du definiera och ändra inställningar relaterade till kursområdesuppgifter och tentamenuppgifter.


Visa som student


När du planerar en kurs är det bra att se hur kursområdet ser ut för studenterna. Lärar- och studentperspektivet kan vara väldigt olika, så det är en bra idé att testa kursområdet och dess funktionalitet och tentor ur studentperspektivet innan du publicerar kursen för studenter som använder den här funktionen. Kom ihåg att returnera din roll efter testfasen.Radera kursen


Endast synlig för personer med administrativa roller.

Hjälpte det här svaret? Ja Nej

Send feedback
Synd att vi inte kunde vara till hjälp. Hjälp oss förbättra denna artikel med din feedback.