Turnitin similarity -plagioinnintarkistus opettajille

Sisällysluettelo

1. Yleistä lisäosasta
  2. Turnitin EULA-sopimuksen hyväksyminen opiskelijana
  3. Lisäosan asetukset
  4. Raportin avaaminen
  5. Raportin käyttäminen
  6. Lisäohjeita englanniksi

1. Yleistä lisäosasta

Digicampukseen on asennettu Turnitin similarity -lisäosa joka osaa tarkistaa opiskelijan palauttaman tekstin ja tiedoston plagiointivastaavuuden vertaamalla sitä internet-hakutuloksiin ja Turnitin-tietokantaan.

Tämä lisäominaisuus on käytettävissä;

• Tehtävä-aktiviteetissa
  • Keskustelualue-aktiviteetissa
  • Työpaja-aktiviteetissa

2. Turnitin EULA-sopimuksen hyväksyminen opiskelijana

Kun opiskelija palauttaa ensimmäistä kertaa keskustelualue-, tehtävä- tai työpaja-aktiviteettiin jossa Turnitin-lisäosa on käytössä tulee hänen hyväksyä Turnitinin EULA-sopimus, jos hän ei hyväksy sopimusta hänen palautuksensa tallentuu vain aktiviteettiin mutta sitä ei lähetetä tarkistettavaksi Turnitin-palveluun.

Kerran hyväksyttyä sopimusta ei voi perua ja se on voimassa siitä hetkestä eteenpäin jatkossa kaikissa Turnitin-aktiviteeteissa.

Jos opiskelija on kerran kieltäytynyt hyväksymästä sopimusta hän voi käydä hyväksymässä sen myöhemmin uudelleen, lisätietoja opiskelijan ohjeista täällä:

https://dc-help.digicampus.fi/fi/support/solutions/articles/101000390470-turnitin-similarity-plagioinnintarkistus-opiskelijoille

3. Lisäosan asetukset

Löydät Turnitin-asetukset avaamalla aktiviteetin asetukset ja laajentamalla "Turnitin Integrity -lisäosan asetukset"-otsikon

• Ota Turnitin käyttöön. Ottaa lisäosan käyttöön
  • Sulje pois samankaltaisuusraporteista. Jos haluat että raportti jättää tarkistamatta bibliografiset tai lainausmerkkien sisällä olevat tekstit.
  • Lähetysten indeksointi. Indeksoidaanko opiskelijoiden palautukset anonyymisti Turnitinin omaan tietokantaan jolloin ne ovat vertailtavissa kaikkien tahojen, jotka käyttävät tätä samaa työkalua, välillä. Mahdollisessa tekstivastaavuudessa raportilla palautuksesta näkyy vain tieto ”private content” ja oppilaitoksen nimi.
  • Luo samankaltaisuusraportit. Missä vaiheessa samankaltaisuusraportti luodaan, tämä asetus on saatavilla vain tehtävä-aktiviteetissa, keskustelualueella ja Työpajassa se luodaan heti (n. 5 minuuttia palautuksesta).
  • Opiskelijoiden pääsy. Jos haluat että opiskelijat voivat itse nähdä palauttamansa työn plagiointivastaavuuden, näkymä on sama kuin opettajalla mutta he näkevät vain oman työnsä.

4. Raportin avaaminen

A) Tehtävä-aktiviteetissa

Tehtävä-aktiviteetissa klikkaa yhtäläisyysprosenttia joko "Näytä kaikki palautukset" -sivulla tai "arviointi"-sivulla

B) Keskustelualue-aktiviteetissa

Klikkaamalla vastaavuusprosenttia joko verkkotekstin tai palautetun tiedoston kohdalta, riippuen kumman vastaavuusraporttia haluat tarkastella.

C) Työpaja-aktiviteetissa

1. Avaa Työpaja-aktiviteetti

2. Klikkaa opiskelijan rivillä palautetun työn nimeä

3. Avautuvalla sivulla voit tarkastella vastaavuusraporttia klikkaamalla vastaavuusprosenttia joko verkkotekstin tai palautetun tiedoston kohdalta, riippuen kumman vastaavuusraporttia haluat tarkastella.

5. Raportin käyttäminen

Moodlen puolella näet jo pikaisella vilkaisulla prosenttimääräisesti mikä on työn vastaavuus muihin töihin nähden mutta raportilta näet tarkemmin mitkä osat työstä ovat osuneet hakutuloksiin. Tarkempi raportti aukeaa klikkaamalla "prosenttipalkkia" Moodlen puolelta palautuksen yhteydestä.

Kun olet avannut raportin niin avautuvalla sivulla näet korostettuna vastaavuudet ja oikealle korkeimman vastaavuuden omaavat sivustot ja tietokannan hakutulokset.

Jos haluat nähdä kaikki vastaavat lähteet niin klikkaa oikealta "sources overview" tilalle "All sources"

6. Lisäohjeita englanniksi

Opettajien ohjeita: https://help.turnitin.com/integrity/instructor/moodle.htm

Opiskelijan ohje: https://help.turnitin.com/integrity/student/moodle.htm