Osallistujien lisääminen kurssille - Itserekisteröityminen

Itserekisteröitymisellä opiskelijat voivat itse liittyä kurssillesi, oletuksena itserekisteröityminen on käytössä kurssilla.

Itserekisteröitymisen asetuksia voit halutessasi muuttaa osallistujien lisäämistapojen kautta.

1. Klikkaa hallintatyökaluista -> Osallistujat tai kurssin nimen alta navigaatiosta Osallistujat.

2. Osallistujat -sivulla klikkaa Osallistujat -valikkoa valitse aukeavasta valikosta Osallistujien lisäämistavat.

3. Tällöin aukeaa lista kurssilla olevista osallistujien lisäämistavoista. Klikkaamalla Itserekisteröityminen (Opiskelija) rivin lopussa olevaa hammasratasta, voit määrittää itserekisteröitymisen asetukset.
Tämän sivun alareunassa olevalla Lisää rekisteröitymistapa -painikkeella voit lisätä kurssille useamman itserekisteröitymisen, esim. eri rooleille.

Itserekisteröitymiselle voit määrittää seuraavia asetuksia:

• kurssiavain, mikäli haluat rajoittaa kurssille rekisteröitymistä avaimen avulla
  • ryhmäavain, jos haluat lisätä opiskelijat rekisteröitymisen yhteydessä tiettyihin ryhmiin (tällöin vaihda Käytä ryhmäavain kohtaan Kyllä)
  • roolin, jonka kurssille liittynyt henkilö saa (voit lisätä oman Itserekisteröitymistavan teacher, non-editing teacher ja student rooleille).
  • rajoittaa kurssilla oloajan (osallistuja poistetaan automaattisesti kurssilta esim. 30 päivän kuluttua).
  • määrittää milloin tämä rekisteröitymistapa on käytössä, eli rajoittaa kurssille liittymisen jonkin aikavälin sisälle.
  • poistaa passiiviset käyttäjät, eli jos osallistuja ei käy kurssilla esim. 30 päivään, hänet poistetaan kurssilta.
  • asettaa osallistujamäärän ylärajan, eli montako opiskelijaa kurssille voi liittyä.
  • lähettää kurssille liittyneille tervetuloviestin.

Lopuksi muista tallentaa muutokset sivun alareunasta Tallenna muutokset -painikkeesta.

Kurssiavaimen lisääminen

Tarvittaessa voit määrittää itserekisteröitymiselle kurssiavaimen kurssin etusivun Hallintatyökaluista -> Aseta kurssiavain

aseta kurssiavain

TAI voit lisätä kurssiavaimen myös itserekisteröitymisen asetuksista, joista oli tarkemmin kerrottu ohjeen alkupuolella. Tätä kautta lisättäessä muista aina lopuksi tallentaa lisätyt muutokset.