Viestit - yksityiset ja ryhmäviestit

Viestien vastaanottaminen

Viestit löytyvät oikeasta yläkulmasta puhekupla -painiketta klikkaamalla. Viestit -toiminnolla käyttäjät voivat lähettää ja vastaanottaa yksityisviestejä Moodlessa. Lisäksi voit viestien kautta saada ilmoituksia mm. tehtävistä ja keskustelualueilta.

Viestiasetuksissa (Oikean yläkulman käyttäjävalikko > Asetukset > Viestien asetukset) on määritettävissä, lähteekö yksityisestä viestissä sähköpostiin kopio.

Lähetetty viesti tulee ensisijaisesti Moodleen viesteihin. Jos käyttäjän viestiasetuksissa on estetty viestien lähetys sähköpostiin, viesti tulee vain Moodleen. Jos sähköpostiviestin lähetys on sallittu, siitä tulee kopio Moodlessa määritettyyn sähköpostiosoitteeseen.

Alla olevassa kuvassa näkyy ne henkilöt, keneltä on tullut viestejä ja jos siellä on uusia viestejä, käyttäjän kohdalla on numero, kuinka monta uutta viestiä häneltä on tullut. Puhekuplan päällä oleva numero myös näyttää monta uutta viestiä on saapunut.

Viestien lähettäminen

Opiskelija voi lähettää yksityisen viestin kurssin toiselle opiskelijalle tai opettajalle hakemalla tämän viestien hae -toiminnolla. Kirjoita hakukenttään kyseisen henkilön nimi ja haun löydettyä valitse henkilö klikkaamalla nimen päällä. Valinnan jälkeen kyseinen henkilö tulee näkyviin Henkilökohtaiset -kohtaan.

Valitsemalla kyseinen henkilö aukeaa näkyviin keskustelunäkymä. Viestin kirjoitusruutu tulee näkymän oikeaan reunaan alas.

Alla olevassa kuvassa näkyy yksittäisen henkilön välinen keskustelu ja tässä voit vastata hänelle. Viestin lähetys tapahtuu klikkaamalla lennokin -kuvaketta kirjoituslaatikon vieressä.

Opettaja voi lähettää kurssialueelta viesti-toiminnolla osallistujat-näkymässä yksityisiä viestejä yhdelle tai useammalle henkilölle kerrallaan.