Keskustelu keskustelualueilla

Kurssilla saattaa olla erilaisiin tarkoituksiin perustettuja keskustelualueita. Kun avaat keskustelualueen, niin siellä on yleensä kerrottu mihin tarkoitukseen ko. keskustelualue on. Se voi olla esimerkiksi tarkoitettu muihin opiskelijoihin tutustumiseen, jonkin kurssin harjoitustehtävän palauttamiseen tai kurssipalautteen antamiseen.


Keskustelut löytyvät keskustelualueelta ns. keskusteluketjuina, joiden aloitusviestien aiheet ja kirjoittajat näkyvät keskustelualueen aloitussivulla. Keskusteluketjut näkyvät siten, että ensimmäisenä näkyy se keskusteluketju johon on viimeksi lähetetty viesti. Klikkaamalla aloitussivulla jonkin keskusteluketjun aloitusviestin aihetta, saat avattua ko. keskusteluketjun luettavaksi.


Keskusteluviestin kirjoittaminen

Voit aloittaa uuden keskusteluketjut klikkaamalla Lisää uusi viesti -painiketta. Keskusteluviestin pakollisia tietoja ovat Aihe ja Viesti. Voit halutessasi lisätä viestiin myös liitetiedoston Liite kohtaan. Viesti lähetetään Lähetä viesti –painikkeesta.


Viestin lähettämisen jälkeen sinulla on 30 minuuttia aikaa muokata viestiäsi eli korjata kirjoitusvirheet tms., jonka jälkeen viesti lukittuu eikä sitä voi enää muokata. Samalla Moodle lähettää viestisi sähköpostilla ko. keskustelun tilaajille.


Viestiin vastaaminen

Voit vastata toiseen viestiin avaamalla viestin ja klikkaamalla Vastaa-linkkiä viestin oikeassa alakulmassa.


Keskustelualueen tilaaminen eli keskusteluviestien saaminen sähköpostiin

Kurssilaiset voivat yleensä halutessaan ja haluamiltaan keskustelualueilta tilata omaan sähköpostiinsa uudet keskustelualueelle lähetetyt viestit.


Kun olet avannut kurssialueen aloitussivulta jonkin keskustelualueen, niin löydät sivun oikeasta reunasta ratas-kuvakkeen, jota klikkaamalla avautuu valikko jossa kerrotaan millainen tilauskäytäntö ko. keskustelualueella on. Jos siellä lukee Pakotettu tilaus, niin saat pakotetusti ko. keskustelualueen uudet viestit sähköpostiisi. Jos siellä lukee Valinnainen tilaus tai Automaattinen tilaus, niin voit itse valita haluatko ko. keskustelualueen uudet viestit sähköpostiisi. Jos siinä alapuolella on Tilaa tämä keskustelualue linkki, niin klikkaamalla sitä tilaat ko. keskusteluelueen eli saat keskustelualueelle lähetetyt uudet viestit sähköpostiisi. 


Keskustelualueen tilauksen voi peruuttaa samasta paikasta josta keskustelualueen voi tilata eli keskustelualueen etusivulta klikkaamalla oikeasta reunasta ratas-kuvaketta ja siellä näkyvää linkkiä Peru tämän keskustelualueen tilaus. Tämän jälkeen viestejä ei enää tule sähköpostiisi tältä keskustelualueelta. Tämä asetus täytyy muuttaa erikseen kaikille keskustelualueille, ja voit kuitenkin edelleen tilata joitain muita keskustelualueita. Huomaa, että mikäli opettaja on pakottanut viestit sähköposteihin, et pysty poistamaan tilausta itse.


Ohje pitkän keskusteluviestin kirjoittamiseen

Jos kirjoitat pitkää tekstiä Moodleen, esim. pidempää, pohdiskelevaa viestiä keskustelualueelle, teksti on hyvä kirjoittaa ensin toisessa ohjelmassa, jossa sitä voi välillä tallentaa, ja sitten tuoda Moodleen kopioi ja liitä toiminnoilla. Moodlessa ei ole mahdollisuutta tehdä välitallennuksia kirjoitettaessa, joten esim. selaimen kaatuminen kesken kirjoittamisen aiheuttaa tekstin häviämisen. Lisäksi DC-Moodlessa on neljän tunnin aikakatkaisu, eli jos kirjoittaminen jää jostain syystä kesken ja aikaraja umpeutuu, kirjoitettu teksti menetetään.

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.