Kurssin suoritusehdot ja raportointi - opettaja huomioithan nämä omilla kursseillasi

Mitä on suunnitteilla?

DigiCampuksella ollaan ottamassa kattavammin käyttöön kurssien edistymisen ja suoritusten seurantaa sekä raportointia, joiden mahdollistaminen edellyttää toimia kurssien tekijöiltä. Kurssin sisällön, rakenteen ja asetuksien tulisi olla suunniteltuja siten, että ne tukisivat näitä keskeisiä osa-alueita. Osalla kursseista nämä ovat jo kunnossa, mutta alustalla on paljon kursseja mitkä vaativat vielä hiomista näiltä osin. 

Miksi näitä kehitetään?

Tämän tarkoituksena on tehdä oppimisesta sujuvampaa ja selkeämpää kaikille.

    Opiskelijoille: Selkeä näkyvyys omaan edistymiseen, parempi ajanhallinta ja motivaatio suorittaa kurssi loppuun.

    Opettajille: Helppo tapa seurata opiskelijoiden etenemistä, tunnistaa haasteita ajoissa ja tarjota tukea tarpeen mukaan.

    Hallinnoijille: Arvokasta dataa kurssien suorittamisesta, kehittämisestä ja opiskelijoiden etenemisestä.

Tavoitteena on tehdä oppimisesta entistä järjestelmällisempää, tehokkaampaa ja tuloksellisempaa kaikille osapuolille.

Mitä minun kurssin tekijänä täytyisi tehdä?

Kurssille tulisi määritellä:

1.    Opiskelijoiden edistymisen ehdot aktiviteetteihin

2.    Edistymisen seuranta -lohko käyttöön

3.    Kurssin suoritusehdot kuntoon.

Nykyisellään näiden käyttö tulisi jo huomioida MOOC-kursseilla, joihin on määritelty kurssien laatukriteerit (linkki MOOC-kurssien laatukriteereihin: https://dc-help.digicampus.fi/fi/support/solutions/articles/101000528052-mooc-kurssien-laatukriteerit), mutta erittäin suositeltavaa nämä olisi ottaa käyttöön myös muille kursseille.

Opiskelijoiden edistymisen ehdot aktiviteeteissa:

Kun lisäät kurssille aktiviteetin tai aineiston, löydät asetuksista Opiskelijoiden edistymisen. Määrittele ehdot, joiden mukaan suoritus merkitään Edistymisen seurannan -lohkoon. Ehdot vaihtelevat eri aktiviteeteissa ja aineistoissa.

Edistymisen seuranta -lohko: 

Edistymisen seuranta -lohko voidaan lisätä kurssin ollessa muokkaustilassa (Lisää lohko -> Edistymisen seuranta). Edistymisen seurannassa opiskelija näkee etenemisensä kurssilla. Opettaja näkee kurssin osallistujien etenemisen valitsemalla Yleiskatsaus opiskelijoista. Edistymisen seuranta -lohko näyttää ne kurssin aktiviteetit ja aineistot, joihin on asetuksissa määritetty Opiskelijoiden edistymisen ehdot.

Kurssin suoritusehdot:

Määrittele ehdot, joilla koko kurssista saa suoritusmerkinnän. Valitse kurssin etusivulla Lisää -valikko ja pudotusvalikosta Kurssin suoritus. Yksinkertaisimmallaan ehdot voivat olla seuraavat:

1.    Jos määritellään vain yksi ehto (Aktiviteettien suoritus), niin Yleiset -kohdassa voi antaa olla oletuksen Kurssi on suoritettu, kun KAIKKI ehdot on täytetty.

2.    Ehto: Aktiviteettien suoritus valitaan halutut aktiviteetit, jolla kurssista saa suoritusmerkinnän. Jos olet lisännyt kurssille pääsyn rajoituksia, jotka estävät esimerkiksi tenttiin pääsyn ennen muiden aktiviteettien suoritusta, niin tällöin riittää, että valitset suoritusehdoksi pelkän tentin. Muista tallentaa valinnat sivun alareunasta.

Neuvoja ja apuja

DigiCampuksen ohjesivuilta löytyy tarkemmat ohjeet näiden määrittelyyn, linkki ohjeisiin https://dc-help.digicampus.fi/fi/support/solutions/folders/101000439162

DigiCampukselta löytyy myös koulutustallenne viime syksyltä, jossa on kattavasti ohjeistettu edistymisen seurannan ja kurssin suoritusehtojen käyttäminen kurssilla, linkki tallenteeseen https://digicampus.fi/mod/resource/view.php?id=353566 (koulutus tallenne vain suomeksi). 

Lisäksi järjestetään 15.5.2025 klo 14.30-15.30 vastaava teams-koulutus, jossa käydään läpi kurssin suoritusehtojen määrittelyjä. Koulutuksen lopussa on varattu aikaa osallistujien kysymyksille, linkki koulutukseen (https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_MjcwYTVlODQtZGVkMC00NmQ3LThkZmMtMmQ1Y2IyZTMzY2Fj%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22657b8fb2-489e-42cb-bc7d-2275e8c64395%22%2c%22Oid%22%3a%22463285f2-4691-4b85-b9cb-36e1d5ac8d13%22%7d)




Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.