Kurssille liittyminen opiskelijana

Kurssin opettaja on voinut liittää sinut kurssille (1) tai hän on voinut ohjeistaa sinut liittymään kurssille itserekisteröitymisellä (2). Itserekisteröitymisessä käytetään usein kurssiavainta, jonka saat kyseisen kurssin opettajalta.

Sinun tarvitsee liittyä kurssille vain kerran, jatkossa löydät kurssin omista kursseistasi Moodlen työpöydältä.

Joillakin kursseilla voi olla käytössä ”Pääsy Vierailijana” (3). Vieraana pääset katsomaan kurssia ja materiaaleja, mutta et voi osallistua kurssin aktiviteetteihin.

1. Kurssin opettaja on liittänyt sinut kurssille

Jos sinut on jo lisätty kurssille, löydät kurssin Työpöydältä Kurssien yhteenveto -kohdasta, jossa näkyvät kurssit joilla olet osallistujana. Kurssi voi olla Käynnissä olevissa, Tulevissa tai Menneissä kursseissa (voit itse merkitä kursseja Suosikeiksi ja Piilotetuiksi …-painikkeesta kurssikortissa).

2. Liityt kurssille itserekisteröitymisellä

Jos liityt kurssille itse, olet saanut opettajalta joko kurssin nimen tai url osoitteen, jolla pääset liittymään kurssille, sekä yleensä myös kurssiavaimen.

Jos sait kurssin url -osoitteen, siirry suoraan kohtaan ”Kurssialueelle liittyminen -sivu avautuu”. Jos sait kurssin nimen, kirjoita kurssin nimi (tai nimen alku) oikean yläkulman Etsi kursseja -ruutuun ja paina Suurennuslasin kuvaketta.

Haku tuo näkyviin kaikki kurssit, jotka vastaavat hakuasi. Valitse oikea kurssi nimen, kuvauksen ja opettajan nimen perusteella ja klikkaa valitsemasi kurssin nimeä.

Kurssialueelle liittyminen -sivu avautuu. Anna saamasi kurssiavain ja paina ”Lisää minut kurssialueelle”.

Tämän jälkeen kurssin etusivu avautuu.

Jos kurssilla ei ole avainta, kurssille liittyminen tapahtuu painamalla ”Lisää minut kurssialueelle”

Kurssilla voi olla myös käytössä itserekisteröityminen sekä pääsy vierailijana. Tällöin pääset suoraan kurssille, mutta liittyäksesi kurssin osallistujaksi ja suorittaessasi kurssia sinun täytyy klikata kurssin etusivulta kurssin nimen alta valikosta Lisää minut tälle kurssille -painiketta.

3. Pääsy Vierailijana

Pääsy Vierailijana voi olla käytössä ilman avainta tai avain voidaan vaatia. Avaimen saat kurssin opettajalta.

Ilman avainta

Kurssin nimen lopussa oleva avoin lukko kertoo, että pääset kurssille vierailijan ilman avainta. Klikkaa kurssin nimeä ja pääset katsomaan kurssia.

Vieras kirjautuminen avaimella

Anna kurssin opettajalta saamasi avain ja klikkaa Lähetä, kurssin etusivu avautuu ja pääset katsomaan kurssia.