Kurssien automaattinen poisto

Digicampuksella on otettu käyttöön vanhojen kurssien automaattinen poisto. Kurssi siirtyy poistoprosessiin mikäli päättymispäivästä on kulunut 6 kk tai kurssilla ei ole ollut toimintaa 12kk aikana. Ensisijainen ehto on kurssin päättymispäivä, joten vaikka kurssilla olisi aktiivista toimintaa, niin kurssi siirtyy silti poistoon, jos päättymispäivästä on kulunut yli 6kk. 

Kurssi siirtyy ensin ensimmäiseen poistokategoriaan, jossa se on 6kk. Tästä kategoriasta opettajalla on mahdollisuus palauttaa kurssi itse takaisin aiempaan kategoriaan klikkaamalla kurssin etusivulla olevasta Hallintyökalujen painikkeesta ”Palauta kurssi poistettavista”. Samassa yhteydessä on suositeltavaa päivittää kurssin päättymispäivä eteenpäin, jottei kurssi päädy heti takaisin poistoprosessiin. Mikäli kurssi on aktiivisesti käytössä, täytyy kurssi myös laittaa näkyviin kurssin asetuksien kautta.

6 kuukauden päästä kurssi siirtyy automaattisesti toiseen poistokategoriaan, josta se poistuu lopullisesti 1 kuukauden jälkeen. Tässä yhteydessä opettajalle lähtee sähköpostiviesti kurssin poistamisesta, jolloin kurssin ehtii vielä tarvittaessa palauttaa. Tällöin kurssin palautus tehdään tuen kautta. Kurssin opettaja voi lähettää pyynnön palautuksesta tukeen osoitteeseen support@digicampus.fi.

Huomioithan, että tarkoituksena on että Digicampuksella olisi vain kursseja joissa järjestetään aktiivisesti opetusta, eikä siellä säilytettäisi materiaaleja säilössä useita vuosia. Materiaalin säilytystä varten korkeakouluilla on omat tapansa.


Ohje kurssin palauttamiseen takaisin käyttöön

Kurssin opettaja voi tarvittaessa palauttaa kurssin takaisin käyttöön seuraavasti:

1.  Siirrä kurssi takaisin aiempaan kategoriaan klikkaamalla Hallintatyökaluista -> Palauta kurssi poistettavista -painiketta.

2.  Päivitä kurssin päättymispäivämäärä ajan tasalle

  - Klikkaa kurssin etusivulla Hallintatyökaluista -> Muokkaa kurssin asetuksia -painiketta.

  - Muuta kohtaan kurssin päättymispäivämäärä päivämäärä joka on tulevaisuudessa ja tallenna muutos sivun alalaidan Tallenna ja näytä -painikkeella. Käytä mielellään päivämäärä milloin kurssi oikeasti päättyy. Tällöin kurssi on opiskelijoiden käytössä vielä 6 kuukautta päättymispäivämäärän jälkeen ja siirtyy automaattiseen poistoprosessiin ilman erillisiä toimenpiteitä.

3.  Jos kurssi on aktiivisessa käytössä ja opiskelijoiden on tarkoitus käydä kurssilla 

  - Klikkaa kurssin etusivulla Hallintatyökaluista -> Näytä kurssi -painiketta.


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.