Edistymisen seuranta - ohje opettajille

Edistymisen seuranta on opiskelijoille ja opettajille tarkoitettu visuaalinen työkalu, jonka avulla voi nopeasti nähdä oman edistymisensä kurssilla. Lohko esittää värikoodein mitä aktiviteetteja tai aineistoja opiskelija on jo suorittanut ja mitä on vielä jäljellä.

• Vihreä = Aktiviteetit, jotka on jo suoritettu.
  • Keltainen = Palautetut tehtävät, joista odotetaan vielä opettajan suoritusmerkintää.
  • Punainen = Myöhästyneet tehtävät. Päivämäärä asetetaan erikseen toiminnan Opiskelijan edistymisen asetuksesta.
  • Sininen = Aktiviteetit, jotka odottavat vielä opiskelijan suoritusta.

Edistymisen seuranta -lohkon lisääminen kurssille

1. Siirry Muokkaustilaan (oikeasta yläkulmasta Muokkaustila).
  2. Muokkaustilan alle tulee näkyviin +Lisää lohko -painike, klikkaa painiketta ja valitse Lisää lohko -ikkunasta Edistymisen seuranta
  3. Tällöin kurssisivun oikeaan laitaan tulee näkyviin Edistymisen seuranta -lohko. Edistymisen seuranta -lohkoon tulevat oletuksena näkyviin kaikki ne aineistot ja aktiviteetit, joissa suoritusten seuranta on otettu käyttöön.
  4. Halutetessasi voit muokata lohkon asetuksia kurssin päänäkymässä klikkaamalla Edistymisen seuranta -lohkon otsikon vierestä Toimintovalikkoa (ratas-kuvake) ja auenneesta valikosta valitsemalla Muokkaa lohkoa Edistymisen seuranta.

Yleiskatsaus opiskelijoiden edistymisestä kurssilla

Opettajilla on mahdollisuus päästä näkemään kurssin suoritustilanne helposti yhdestä näkymästä. Edistymisen seuranta -lohkon kohdalla klikkaa painiketta Yleiskatsaus opiskelijoista.

Tällöin avautuu näkymä, josta pääset katsomaan eri opiskelijoiden suoritustilanteen.

• Näkymää voi rajata sen mukaan mihin ryhmiin tai rooleihin opiskelijat kuuluvat.
  • Edistymisen seuranta näyttää kunkin opiskelijan sen hetkisen suoritustilanteen värikoodein ja prosenttilukemin. Nähtävillä on myös milloin opiskelija on viimeksi ollut kurssialueella.
  • Näkymän alalaidassa on viestitoiminto, jolla voit lähettää suoran viestin valituille kurssin opiskelijoille. Huomautus on opiskelijan tietoihin lisätty tieto, joka voi olla henkilökohtainen, kurssikohtainen tai järjestelmän laajuinen. Huomautukset ovat oletusarvoisesti näkyvissä vain hallinnoijille tai kurssin opettajille. Henkilökohtaiset huomautukset näkyvät vain huomautuksen kirjoittaneelle henkilölle, mutta ei opiskelijoille. Pääset katsomaan antamiasi huomautuksia klikkaamalla opiskelijan nimen kohdalta ja menemällä kohtaan Huomautukset.